Bekijk het eens van de andere kant!

Dit is de titel van mijn nieuwe website www.legalfactfinding.nl die met behulp van Brian Florea (Webdesign), Juliette Piet (Fotografie), Arno Smals en Mieke van Arem (Inhoudelijke feedback) tot stand is gekomen. Het was een genot om met jullie samen te werken en ik ben ontzettend trots op het resultaat, waarvoor heel veel dank!

Al weken verheugde ik mij er op om hem te lanceren maar de huidige situatie met het Corona virus verandert de zaak. Opeens zijn dingen waar je je zo druk om hebt gemaakt en waar je zo hard aan hebt gewerkt helemaal niet meer zo belangrijk.

Voor diegenen die direct lijden onder de gevolgen van het Corona virus is het helemaal niet mogelijk om de zaak van de andere kant te bekijken. Maar voor al die mensen die gelukkig de dans ontspringen en aan de zijlijn machteloos toekijken hoe anderen het Corona virus voor hen proberen te bestrijden is dat wel mogelijk.

Ik zie dat mensen zich om elkaar gaan bekommeren. Buurt-apps waarin hulp wordt aangeboden, ouders die met hun kinderen op straat spelen, echtparen die samen een ommetje maken. Het lijkt wel alsof de maatregelen die de overheid getroffen heeft ons ook met de neus op de feiten drukt om keuzes te maken over wat echt belangrijk is in het leven.

Je ziet allerlei speculaties over of het aantal echtscheidingen de komende tijd zal toenemen of het aantal baby’s. Ik hoop dat deze heftige periode als positieve keerzijde met zich meebrengt dat de samenleving wat socialer gaat worden. Dat we ons meer verbonden voelen met elkaar en moeite willen doen voor elkaar. Door met elkaar in gesprek te gaan, respectvol met elkaar om te gaan en niet alleen op te komen voor ons eigen belang maar ook voor het algemeen belang. Een win-win situatie.

Het zal u niet verbazen dat mijn website over dit soort dingen gaat. Ik nodig u dan ook graag uit om tijdens een thuiswerkpauze even een kijkje nemen.

Verder hoop ik dat we als samenleving in staat zijn om deze tijd samen zo goed mogelijk door te komen. Mijn waardering en dank gaat uit naar al die mensen die soms met gevaar voor eigen leven anderen proberen te redden en de samenleving van dienst blijven in de strijd tegen het Corona virus.