Profiel Catharine Rutten Steegmans

“We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.”

Albert Einstein

Team

Als mediator vind ik het heel belangrijk om mijn strategie aan te passen aan wat betrokkenen en de situatie waarin zij verkeren nodig hebben.

De ervaring leert dat betrokkenen vaak behoefte hebben aan een stukje coaching dat verder gaat dan alleen het gesprek faciliteren. Dat bied ik dan ook.

Daarnaast vind ik het belangrijk om het mediationproces zo in te richten dat het de grootste kans van slagen heeft. Betrokkenen bepalen wie aan tafel komt. Maar zeker bij arbeidsgeschillen pols ik zowel aan werknemers- als werkgeverszijde welke samenstelling de grootste kans van slagen heeft en daarin geef ik ook aan alle betrokkenen mijn advies.

Bij klanten sta ik bekend als een open, integer en toegankelijk persoon met een goed luisterend vermogen. Zij waarderen mijn aanpak: praktisch, zorgvuldig, betrouwbaar en inventief.

Door mijn werkervaring als mediator, jurist, beleidsadviseur P&O, waarnemend manager en medewerker ben ik in staat om belanghebbenden op alle niveaus op een passende manier te begeleiden en adviseren.

Het is mijn tweede natuur om zowel zakelijk als privé waar mogelijk altijd te streven naar een win-win situatie.

“Catharine is een vakvrouw met een hands-on mentaliteit en een pragmatische inslag die gaat voor het optimale resultaat voor betrokken partijen. Catharine kan snel tot de kern van de zaak komen, analyseert snel en accuraat en komt vervolgens met haalbare en realistische oplossingen die uitvoerbaar zijn.“

Michel Peters, Algemeen Directeur Koninklijke NLR